2014-04-24 15:07:32• hírek • Czinzel László

Ötezer eurót kért egy személytől a Rostás-klán

A rendőrség csütörtök délután hozta nyilvánosságra a hajnali, Zefirului utcai házkutatás okát. Mint kiderült, a szatmári alvilágban Bia és Biuta néven ismert Rostás Ionel és fia több alkalommal is megfenyegetett egy személyt, akitől 5 ezer eurót kértek. A két férfit zsarolással és magánlaksértéssel gyanúsítják.

A csütörtök hajnali házkutatásról már mi is hírt adtunk, a rendőrség pedig nemrég közleményben hozta nyilvánosságra a nagy erőket megmozgató akció okát.

A rendőrségi jelentésben szereplő 53, illetve 33 éves férfit zsarolással és magánlaksértéssel gyanúsítják. Előbbiért a kiszabható büntetés 2-től 7 évig terjedő szabadságvesztés, utóbbit 3 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbüntetéssel szankcionálják. A két férfi március hónapban több alkalommal is "felkeresett" egy szatmári személyt, akit megfenyegettek és 5 ezer eurót követeltek tőle. A házkutatásra is emiatt az eset miatt került sor.

A rendőrség által nyilvánosságra hozott információk szerint a házkutatás során több fehér, azaz emberölésre nem feltétlenül alkalmas fegyvert találtak, egyebek mellett egy 4,5 miliméteres kaliberű Gama típusú pisztolyt, amelyiknek a széria-száma le volt csiszolva.

A két férfi fogságban várja ügyük kimenetelét, valószínűleg hamarosan előzetes letartóztatásba fogják helyezni őket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: